Školska nabava od 8,5 kilograma "propusnoj paprici" ne zadovoljava standarde za sigurnost hrane.

19. lipnja, premaUred za nadzor i administraciju na tržištu Xiangtan:Nedavno je ured za nadzor tržišta Xiangtan objavio tipičan slučaj “Iron Fist” na području preživljavanja ljudi u gradu Xiangtan 2024. godine.

1. Slučaj sirovine s hranom koji ne zadovoljava standarde sigurnosti hrane u školi u gradu Xiangxiang

19. ožujka 2024. godine Ured za nadzor nad nadzorom Xiangxiang nametnut će novčanu kaznu od 5.000 juana u ilegalnim sirovinama hrane koje ne zadovoljavaju standarde sigurnosti hrane u skladu sa standardima sigurnosti hrane u skladu sa zakonom.

22. studenoga 2023., ured za nadzor nad nadzorom Xiangxiang primio je nadzor nad hranom i nasumični pregled “izvješća o inspekciji” koje je izdala Podružnica istraživanja prehrambene industrije u Guangdong -u, Ltd. Xiaomi Pepper kupljena i korištena u gradu,Nakon uzorkovanja inspekcije, projekt Cadmium (CD) ne zadovoljava zahtjeve GB 2762-2022 “ograničeno ograničenje zagađivača u Standardnoj hrani za sigurnost hrane”, a zaključak inspekcije je nekvalificiranSuštinaUred za nadzor tržišta Xiangxiang poslao je izvješće o inspekciji strankama 22. studenog 2023. i podnio slučaj istrage.Nakon istrage, stranke su 23. listopada 2023. kupile 8,5 kilograma proso paprike iz ureda Dongshana u uredu Dongshan u gradu Xiangxiang City City.Ponašanje stranaka prekršilo je članak 55. Zakona o sigurnosti hrane Narodne Republike Kine, a Ured za nadzor nad nadzorom Xiangxiang nametnuo je administrativne kazne strankama u skladu sa zakonom.

Škole su važna mjesta da učenici uče i žive.Stoga, razbijanje takvih ilegalnih djela može učinkovito spriječiti studente u incidentima sigurnosti hrane uzrokovane hranom koja ne zadovoljava standarde sigurnosti hrane i osigurati zdravlje i sigurnost učenika.

Izvor karte Xiaomi Pepper: Visual Kina

2. Hu Moumou u okrugu Xiangtan, upravljajući slučajem mesa koji nije proveo karantenu u skladu s propisima

29. svibnja 2024., Ured za nadzor nad nadzorom okruga Xiangtan izriče administrativnu kaznu ilegalnih djela koja su prikupila ilegalni dohodak i novčano kaznule ilegalne akte koji nisu provodili meso karantene u skladu sa propisima u skladu sa zakonom.

16. travnja 2024. godine, službenik za provedbu zakona u uredu nadzora gradskog tržišta u okrugu Xiangtan, proveo je svakodnevni nadzor i pregled mesnih štandova kojima je upravljao Hu Moumou, i otkrio da je na mesnim štandovima bilo 15,77 kg svinje zabave.Službenici za provedbu zakona zadržani su istog dana gore spomenuto meso, a ponašanje navodnih operacija Hu Moumoua koje nije provodilo karantin u skladu s propisima podneseno je za istragu.Nakon istrage, 16. travnja 2024. godine, stranke su zaklale svinje koje je poljoprivrednik podigao bez dozvole.Operacije stranke koje ne provode karantenu u skladu s propisima krše članak 34. stavkom 8. Zakona o sigurnosti hrane Narodne Republike Kine: “Zabranjeno je proizvoditi i upravljati sljedećim proizvodima koji su povezani : … (8) Nijedna kategorija karantene ili karantene ne provodi se u skladu s propisima;

Sigurnost mesne hrane povezana je sa zdravljem ljudi. ili nekvalificirano inspekcijom i karantenom.

Treće, Xiangtan Economic Development Zone Supermarket kupnja hrane ne provjerava kvalificirani dokument o certifikatu i upravlja slučajem Light Core kolača sa sadržajem sigurnosnog standarda kalupa za sigurnost hrane

Dana 27. ožujka 2024., ured za nadzor tržišta Xiangtan nije provjerio kvalificirane dokumente o certifikatu prilikom kupovine hrane u supermarketu u zoni ekonomskog razvoja u Xiangtanu i ilegalnih djela temeljnog kolača sa standardima sigurnosti kalupa u standardu sigurnosti hrane, napravila je a Upozorenje.

Dana 29. prosinca 2023. godine, Nacionalni informativni sustav za uzorkovanje hrane pokazao je da je osnovni kolač kojim upravlja supermarket u zoni ekonomskog razvoja Xiangtana nadgleda i podignuta.Istog dana, službenici za provedbu zakona proveli su inspekcije na listama na strankama, preuzeli relevantne informacije i dostavili gore navedeno “Izvještaj o inspekciji”.Dana 4. siječnja 2024. godine, Ured za nadzor tržišta Xiangtan istražuje kršenja stranaka.Nakon istrage, stranke koje su uključene u inspekciju nekvalificiranih svjetlosnih kolača kupljene su od komercijalne banke u okrugu Yuhua u okrugu Yuhua, Cityju Changsha. .Kad stranke nisu provjerile kvalificirane dokumente o certifikatu kada kupuju hranu, ilegalno ponašanje temeljnog kolača sadržaja plijesni premašuje ograničeno izdanje standarda sigurnosti hrane i krši članak 53, odlomak, stavak 1. Zakona o sigurnosti hrane Od Narodne Republike Kine, članak 34. (2) Odredbe predmeta, Ured za nadzor tržišta Xiangtan izreći će administrativne kazne strankama u skladu sa zakonom.

Prelazak standarda ne samo da uništava prehrambene sastojke hrane, gubi vrijednost hrane, a dugoročna konzumacija će ugroziti ljudsko zdravlje.Administrativne agencije mogu učinkovito suzbiti ovaj ilegalni čin prema zakonu, zaštititi pravo potrošača na poznavanje i zdravlje, zaštititi legitimna prava i interese potrošača, pomoći u poboljšanju cjelokupne svijesti o prehrambenoj industriji i promovirati zdrav razvoj prehrambene industrije .