Xinhua View Point | 2024. Sastav prijemnog ispita na fakultetu: Što znači 6 skupova pitanja?

7. lipnja otvoren je prijemni ispit Nacionalnog fakulteta 2024. godine.S završetkom prvog ispitnog predmeta, pitanja prijemnog ispita na fakultetu uzrokovala su žestoku raspravu.
Umjetna inteligencija, “Chang’e 4”, “Custom” … ovogodišnja pitanja sastava uključivala su širok raspon polja, blizu trenutne stvarnosti.Koje su istaknute njihove osobine?Što znači ispitati?Kakva obrazovna orijentacija iza nje?Reporter “Xinhua View Point” intervjuirao je brojne stručnjake i učitelja prednjeg linije za tumačenje.
7. lipnja, kandidati su čekali da uđu u ispitnu sobu ispred testnog mjesta srednje škole Qian Xesen u Pekingu.Reporter novinske agencije Xinhua Zhang Chenlin ZhangKarakteristike isticanja: Vremena, otvorenost, otvorenost
U prijemnom ispitu na fakultetu bilo je 6 skupa ispitnih radova 2024. godine.Svezak A, novi svezak II svezak I II svezak II Ministarstva obrazovanja, Institut za obrazovanje, i novi nastavni plan II.Tianjin i Šangaj imaju jedan život, sudbinu Pekinga i 1 mikro -pisanje.
Stručnjaci za prijedloge Instituta za ispitivanje obrazovanja Ministarstva obrazovanja rekli su da pitanja sastava ne postavljaju prag na namjeru pitanja o pregledu, tako da različiti studenti mogu pronaći ulazne točke u kombinaciji sa životnim iskustvom ili socijalnim pitanjima, voditi studente Duboko razmišljati, napisati osobnost i pomoći u uzgoju inovativnih talenata.
Standardni svezak nastavnog plana i programa ⅰ Naslov “Odgovor i pitanja” usredotočen je na razvoj umjetne inteligencije i drugih tehnologija.
“Ovogodišnja pitanja sastava su jasna. Internetska era se brzo razvila, a humanističko razmišljanje je posebno važno. Pitanja sastava dobro su zarobljena.”
Prijedlog je jednostavan i bogat značenjem.
Na primjer, novi nastavni plan i program ⅰ Sastav materijala je 48 riječi, 53 riječi materijala za svezak u cijeloj zemlji, a tema glasnoće u Šangaju samo je 64 riječi.
“Jednostavan problem sastava ističe ključne riječi, omogućava kandidatima da brzo shvate ključ, smanji poremećaje faze začeća i olakšava brzi proboj.”
Odnos između društva i pojedinaca također je ključne riječi usredotočene na ovogodišnji naslov sastava.”Otvaranje” volumena Pekinga, “običaj” volumena Tianjin i “prepoznavanje” Šangajskog sveska usko su povezani s osobnim iskustvom.
Chen Zhiwen, urednik -in -China of China Education Online, rekao je: “Ova testna pitanja su otvorena, tako da studenti koji su dobri u različitim stilovima mogu imati mjesta za igru.” 
Ispitivanje fokusira: špekulativne, nostalgije, istinski izraz
Prema prijedlogu stručnjaka Instituta za obrazovanje Ministarstva obrazovanja, ovogodišnja prijedloga kompozicije nada se da će studenti promatrati i sažeti svoje ideje, kondenzirati ideje i postavljati pitanja za određene pojave ove godine i odražavati sliku, dubokost, kritičku i kritiku i Originalnost razmišljanja.
Na primjer, “druženje”, “komunikacija” i “susret” nacionalnog volumena svečanog sveska A Nationwide Colum A problem je s kojim se svi žele suočiti u rastu mladih.Ova tema omogućuje svakom učeniku da ima što reći i reći.
“Pitanja o dobrom kompoziciji trebaju imati afinitet, teleskopsku moć i razmišljanje, prilagoditi se fizičkim i mentalnim zakonima učenika i stvarnim uvjetima, aktivirati životno iskustvo učenika i izvršiti istinsko i odgovarajuće razmišljanje.” Nastavna i istraživačka grupa Shishi Srednje škole u Chengduu.
“Chang’ejevo istraživanje Mjeseca i druge velike vijesti o znanosti i tehnologiji ušle su u problem sastava, ukazujući da su testna pitanja i trenutna žarišta vrlo jaka.” Huang Yanyan, direktor kineske discipline 168 Srednja škola u Hefei, vjeruje Da ovogodišnja pitanja sastava sugeriraju da većina, više pažnje posvećuje promjenama u vremenu.
7. lipnja kandidati su čekali test u kampusu Lawan Lake u Swan Lake Education Group iz pedeset srednjih škola u gradu Hefei, Anhui.Foto Huang Bohan, novinar iz novinske agencije Xinhua Znanost i humanističke znanosti, pojedinci i društvo namijenjeni su jačanju inspekcije inovativnog potencijala talenta.
Stručnjaci za prijavu Instituta za obrazovanje Ministarstva obrazovanja rekli su da su se ta pitanja sastava usredotočila na razvoj novih zahtjeva za razvoj nove kvalitete produktivnosti i usredotočili se na ispitivanje kvalitete istraživanja i inovativnog razmišljanja učenika, poticanjujući studente Zagovaranje znanosti i istraživanje nepoznatih interesa, vođenje učenika da koriste jezik i riječi rješavaju stvarne probleme, učenje komuniciranja i dobro u izražavanju.
Gao Songbo, direktor Ureda za akademske poslove Harbin Normal University, vjeruje da ovo sugerira da bi kandidati trebali obratiti pažnju na konsolidaciju osnovnih ključnih sposobnosti, smanjiti rutinski trening, poput četkanja i pitanja, uistinu razumjeti šarm kineskog i učiti izraziti se.
Obrazovna orijentacija: Obrazovna obrazovna povezanost, sveobuhvatni razvoj
U očima stručnjaka, godišnja pitanja za prijem na fakultetu su “lopatica” kineskog učenja.Od obraćanja pozornosti na osobni rast do usredotočenosti na znanstveni i tehnološki razvoj, od naglaska na racionalne nagađanja do naglaska na izraze, ovogodišnja tema ima karakterističan vodeći značaj obrazovanja, rasta i razvoja.
Uspostaviti obrazovni koncept učenja i upotrebe–
Stručnjaci općenito vjeruju da su posljednjih godina kineske teme, uključujući i pitanja sastava, u potpunosti odražavale ideje o povezivanju ispitivanja i usmjeravanja učitelja i učenika da više pažnje posvete učenju u učionici.
“Pitanja sastava novog standardnog svezaka kurikuluma imam snažnu povezanost s” kineskim životom u informacijskom dobu informatičkog doba “u kineskom udžbeniku u srednjoj školi, što sugerira da bismo se trebali usredotočiti na podučavanje i podučavanje. “Zhang Yongfei, poseban učitelj srednje škole Hui Pu.
Voditi pogled na racionalno zdravlje–
Ove godine, većina starijih srednjoškolaca koji sudjeluju u prijemnom ispitu na fakultetu su “post -05”.Poticanje ih da “pišu moje srce” kroz sastav, tako da su oni da formiraju ispravan koncept važan je zadatak trenutnog sustava naslova kompozicije.
“Okomita usporedba posljednjih godina, može se jasno osjećati da pitanja sastava usmjeravaju studente da imaju veliku vanjsku viziju, kao i promatranje razvoja ljudi i statusa preživljavanja mladih.”
Stručnjaci Instituta za obrazovanje Ministarstva obrazovanja Ministarstva obrazovanja rekli su da teme sastave obraćaju pažnju na zbrku u rastu studenata, potiču ih da hrabro izraze svoje ideje i osjećaje, usmjeravaju ih da se bave kontradikcijama, riješe probleme i Uspostavite racionalni pogled na rast kroz iskrene razmjene.
Naglasiti koncept razvoja otvorene inovacije–
Iza razmišljanja iza pisanja.Stručnjaci su rekli da ovogodišnja pitanja sastava ojačaju test procesa razmišljanja i načina razmišljanja kako bi se studentima poboljšala kvaliteta razmišljanja;
Prema Congu Zhichenu, izvanrednom profesoru na kineskom odjelu za sveučilište Peking, ovogodišnja pitanja sastava podsjećaju studente da učenje nije zatvoreno, već je otvoreno i usko je povezano sa stvarnošću i udaljenosti.Budući da je transcendencija mehaničkog učenja i održavanje percepcije vanjskog svijeta i unutarnjeg sebe može se bolje suočiti s promjenama u promjenama koje se mijenjaju i mijenjaju, ne samo odgovaranje na pitanja prijemnog ispitivanja na fakultetu, već i na prijedlog života.(Reporter Xu Zhuang, Yang Zhanfei, Yu Yue, Wu Xiaoying, Zhou Chang)
Izvještaj/povratne informacije