"Znanstvena snaga" bit će stavljena u komercijalnu upotrebu već 2030. godine!6G nije predaleko

  6G tehnologija postavlja novi krug tehnologije na svijetu.Integracija komunikacije i AI, bežična simpatička fuzija i integracija praznine … brojna tehnologija od 6 g rezanja ubrzava evoluciju, a razvoj komunikacijske tehnologije koraknuo je naprijed.

  

  Slika Izvor: Kale slika fotografija/ning ying

  Kao najnovija tehnologija informacija i komunikacije, 6G zadovoljava potrebe ljudi iz ljudske veze, s povezivanjem objekata i potrebom da se povežete s mrežom bilo kada, bilo gdje s mrežom.Stoga će buduća mreža 6G ne samo biti brže i pouzdanija od 5 g, već će također trebati promicati integraciju i razvoj mobilne komunikacije s umjetnom inteligencijom, percepcijom i računanjem.

  U eri 6g uskoro dolazi

  U stvari, prije 6G, 5G tehnologija se široko koristila na globalnoj razini.

  Prema podacima Ministarstva industrije i informacijske tehnologije, od kraja ožujka, u cijeloj je zemlji izgrađeno ukupno 3,647 milijuna 5G baznih stanica, a 5G stope penetracije korisnika također su premašile 60%; okosnice.

  Prema izvješćima, 5G ima “mogućnosti trokuta” s podacima visoke brzine prijenosa, masivnim vezama za stroj i niskom kašnjenjem i velikom pouzdanošću.6G ne može samo učiniti 5G “trokutne mogućnosti” dalje i jače, već i dodati nove “mogućnosti trokuta”, naime integraciju općeg smisla, intelektualnog, praznog i neba.

  Na Globalnoj konferenciji 6G 2024, akademik Kineske akademije za inženjersku inženjersku službu rekao je da 6G mora zadovoljiti raznolike potrebe ljudskih strojeva i predmeta, primjenjivati ​​više -polje suživot na nebu i brinuti se o multi -dimenzionalnim dimenzijama u Propusnost, kašnjenje, energetska učinkovitost i troškovi.

  ”Primjena 6G proširit će se na polje satelitske komunikacije i bespilotnih letelica, podržati potonuće umjetne inteligencije i promicati inovacije u područjima inteligentnih terminala, računalne snage i inteligentnih internetskih automobila. Nakon ubrzanja industrijske industrijske Primjena umjetne inteligencije, 6G će roditi više od trilijuna industrije Yuan Scale, inteligentnog internetskog autobusa, satelitskog interneta i bespilotnih letjelica bit će novi scenarij aplikacije.

  Vrijedno je napomenuti da je međunarodna standardizirana organizacija u početku pojasnila razvojni raspored 6G, koji će započeti standardizirano istraživanje oko 2025. Zamrznuto je prvo izdanje međunarodnih standarda oko 2029. i komercijalizacija oko 2030. godine.U narednih 3-5 godina bit će ključno razdoblje prozora za probijanje ključnih tehnologija, oduzeti standardnu ​​gorju i njegovanje industrije.

  

  Izvor slike: CCTV vijesti

  Pružiti tehničke staze za sve

  Podrazumijeva se da je 2019. godine moja država osnovala 6G promotivnu skupinu za sustavno promicanje različitih zadataka poput potražnje, tehnologije, standarda i međunarodne suradnje, te je započela 6G tehničke testove.

  Grupa za promociju 6G u mojoj zemlji također je objavila tehnička rješenja kao što su “6G mrežna arhitektura” i “Načela dizajna bežičnog sustava i tipične značajke”, što će prvi put pružiti tehničke staze za 6 g od međusobnog povezivanja svih stvari na WedEper od mudrosti.

  ”6G mrežna arhitektura” predlaže načela dizajna i mrežne mogućnosti 6G mrežne arhitekture.”6G načela dizajna bežičnog sustava i tipične značajke” kombiniraju 6G potrebe za implementaciju i mreže, formirajući funkciju i radne karakteristike 6G bežičnih sustava i principa dizajna.

  Do sada je postignut važan napredak u ključnim tehnologijama kao što su 6G -ovi veliki antenski nizovi, Taihehz komunikacija, opći smisao, endogene AI komunikacije, mreže sigurnosti i integrirane mreže zvijezda.Kao dio temeljne komponente nove generacije digitalne infrastrukture, 6G će snažno podržati nove promjene u budućoj mobilnoj komunikaciji i inteligentnom budućem informacijskom društvu.

  U pogledu računanja u oblaku i terminala, globalna konkurencija postaje sve žestoka.Računarstvo u oblaku i veliki modeli imaju visoke zahtjeve za čipovima, računalnom snagom, podacima visoke kvalitete i naprednim algoritmima, a na tim područjima postoje određeni nedostaci na tim područjima.

  ”Industrijski lanac 6G je duži.” Ne samo industrijski lanac dugo može igrati ulogu u razvoju nove generacije informacijske industrije.Možemo promicati izgradnju nove generacije nacionalne infrastrukture razvojem 6G industrijskog lanca i upravljanjem industrijom informacijske tehnologije s razvojem industrije 6G, podržavajući tako daljnji razvoj svih slojeva života.

  

  Slika Izvor: Kale slika fotografija/ning ying

  6G razvoja poziva na jedinstvene globalne standarde

  Trenutno je 6G istraživanje u ključnom prozoru definicije potražnje i ključnih proboja tehnologije. Dizajn vrhunskog faktora u zemlji.

  U lipnju 2023. godine, Međunarodni savez za telekomunikacije objavio je “IMT okvir za 2030. godinu i Future Development i ukupni ukupni prijedlog ciljeva”, koji je predložio tipičan sustav indeksa prizora i sposobnosti od 6G.

  U ožujku ove godine, Međunarodna standardna organizacija (3GPP) dodatno je dovršila 6G standardizirani raspored, a razvoj 6G pokazao je svoj obris.

  ”Jedinstveni međunarodni standardi određuju se potrebama tržišta međusobnog povezivanja u doba globalizacije. Wen KU, predsjednik Udruženja za standardizaciju komunikacija China (CCSA), rekao je na sastanku da 6G razvoj zahtijeva standard za globalnu suradnju i zajedničko prihvaćanje zajedničkog prihvaćanja voziti.

  Wen Ku je rekao da će 6G promovirati međusobno povezivanje svih stvari mudrosti mudrosti, integrirati internet, satelitsku komunikaciju, tehnologiju umjetne inteligencije itd. I izgraditi novi svijet digitalnih blizanaca, mudrosti i fuzije.U isto vrijeme, 6G će stvoriti veliki broj novih formata u područjima pametnih gradova, inteligentne proizvodnje, pametne medicinske skrbi i pametnog prijevoza, kako bi zadovoljili potrebe novih poslovanja i novih scenarija za budući društveni razvoj i postati The motor i baza digitalne transformacije ekonomske i društvene.

  Međutim, objektivno govoreći, razvoj 6G tehnologije i dalje se suočava s mnogim izazovima, uključujući iteraciju softverske i hardverske opreme u višim frekvencijskim opsezima, resetiranju mrežnog sustava i velikom povećanju računarske potražnje za napajanjem.”To zahtijeva zajedničke napore svih sektora industrije, sveučilišta i istraživanja.”

  (Kina Xiaokang.com Sveobuhvatna novinska agencija Xinhua, CCTV News, Kina ekonomska mreža, svakodnevni vrijednosni papiri, dnevni znanost i tehnologija itd.)

  Autor: Fenghua