Zdravlje Bao 365 | "Ruka" za zaštitu zdravlja, jeste li učinili kako treba?

5. svibnja 2024. je 16. “Svjetski dan rukotvorine”.Jednostavna i učinkovita “prevencija bolesti” u životu je u svakoj od nas “rukama”, odnosno da učinimo dobro.Radite li ispravno da operete ruke, zar ne?

Koliko je prljava ruka koja se ne pere?

Studije su otkrile da se na površini jednog kvadratnog centimetra može nositi 10.000 do 100.000 bakterija, a do 400.000 bakterija može se nositi prljavom rukom, uključujući 20 do 30 klica poput E. coli, tifusa, dynatinobakterija itd. može uzrokovati bolest u uvjetima.

Ispravno pranje ruku može smanjiti ručne bakterije za više od 90%!

Prije svega, tekuća voda je mokra, a nanosi se otopina ili sapun za pranje ruku.

U prvom koraku dlan je nasuprot, prsti su zajedno, trljajući jedni druge.

U drugom koraku, dlana dlana dlana, trljajući jedni druge duž prstiju i razmjene.

U trećem koraku dlan je nasuprot, a prsti se trljaju jedni drugima s obje ruke.

U četvrtom koraku prsti za savijanje okreću se i trljaju spojeve na drugo srce.

U petom koraku držite palac, a drugu ruku utrljajte u jednu ruku i razmjenjujte.

Korak 6, stavite vrhove prstiju na dlanu druge ruke, rotirajte i trljajte i razmjenjujte.

U sedmom koraku držite zglob druge ruke i zakrenite ga i trljajte.

Mogu li upotrijebiti dezinfekciju bez ruke da zamijenim ruke?

Ne može.

Slobodno sredstvo za dezinfekciju ili brzo dezinfekcijsko sredstvo za dezinfekciju ruku može brzo ubiti patogene mikroorganizme ruke, ali ne može ukloniti mrlje ruku i ne može udovoljiti zahtjevima čišćenja.Stoga bi se u svakodnevnom životu uporaba sapuna ili antibakterijskih sapuna trebala koristiti za pranje ruku za pranje ruku, što može učinkovito ukloniti mrlje od ruku i patogene bakterije kako bi se postigla uloga temeljitog čišćenja.Upotrijebite dezinfekciju bez ruke za dezinfekciju alternativne metode kada je dezinfekcija prikladna za neugodne ručne ruke.Prema metodi pranja od sedam koraka, tekućina sapuna je utrljana u potpunosti, a tekuće vode za pranje vode bila je najjednostavnija i najučinkovitija mjera higijene ruku.

Izbjegavajte ove pogrešne metode pranja -pranje:

1. Koristite samo “pranje vode”, bez sapuna ili ruke -Toilet.— — – Umjereno uklanjanje mrlja.

2. Nošenje rukavica umjesto pranja ruku, ruka se lako kontaminira kada se rukavica ukloni.—— U rukavicama, još uvijek morate oprati ruke.

3. Operite ruke vodom u bazenu bez ispiranja.—— Ne -tekućina za pranje vode ne može u potpunosti ukloniti patogene bakterije.

4. Vrijeme trljanja tekućine sapuna je prekratko.—— Učinak nedovoljnog čišćenja, preporučuje se da trljate ruke u najmanje 15 sekundi.

5. Nosite rukavice umjesto pranja ruku.KrižanjeRukavice imaju određenu propusnost, tako da rukavice ne mogu u potpunosti razdvojiti bolest.

6. zajedno sa suhim ručnicima.KrižanjeNajbolje je koristiti ručni ručni ručnik ili ručnik za jednokratnu upotrebu, a upotreba ručnika uzrokovat će patogene bakterije.

Tekst: Jiang Mingrui Zhao Jing

Video: Tan Qianwen

Dizajn: Yang Noah Zhao Jing

Proizvedeno: Xinhua Daily Health Media Center