Fuzija u sportu i zdravlju, otvorite recept za vježbanje

Stanovnici zajednice sudjelovali su u vježbi u Centru za zdravstvene usluge zajednice u ulici Huada, u okrugu Fengze, Quanzhou.
Pomicanje i zdravije, postao je konsenzus svih.
Posljednjih godina koncept integracije fizičkog zdravlja interdisciplinarnih disciplina porastao je, a funkcija sporta prolazi kroz duboke promjene, a evoluirala je iz jednostavnih fitness aktivnosti u “dobre liječnike” s važnom medicinskom vrijednošću.Razdjelnica između medicine i sportske znanosti postajala je sve više zamagljena.
Intervencija za osobno prilagođavanje zdravlje pratnje pratnje
Govoreći o propisima, svi možda nisu nepoznati.Međutim, postoji recept da to nije lijek, već vježbanje.
Gospođa Xie u Fuzhouu se povukla deset godina, a bol u leđima slijedi je i deset godina.Ipak, ona je i dalje inzistirala na tome da se poduzme ovu sportsku naviku i tisuću koraka dnevno.
Međutim, prije nekoliko mjeseci, noge su joj počele povrijediti, a bolilo je hodati nekoliko minuta.Nakon što ju je prijateljica preporučila, došla je u bolnicu za rehabilitaciju na Sveučilištu Fujian u tradicionalnoj kineskoj medicini za pomoć.Fizikalni terapeut otkrio je da bol gospođe Xie potječe od hiperplazije kostiju i izazvala je spinalnu stenozu, koja je često stimulirala na živce koji dominiraju donjim udom kroz kralježnički kanal.Kao odgovor na ovaj problem, fizičari su formulirali personalizirane metode intervencije vježbanja za gospođu Xie.Kroz tretman vježbanjem i metodama, bol u nogama gospođe Xie postupno se smanjivala, pješačka udaljenost povećavala se, a problem bolova u leđima značajno se poboljšao.
“Istraživanje nacionalnih fitness aktivnosti u 2020. godini pokazuje da je udio starijih od 60 godina starijih osoba 60 i više da sudjeluje u najmanje jednom tjedno tjelesnim vježbanjem 48 %, uključujući najveći udio hodanja, dosegnuvši 41,6 % .Međutim, Wu Chenghui, šef Odjela za fizioterapiju u bolnici za rehabilitaciju na Sveučilištu Fujian u tradicionalnoj kineskoj medicini, podsjetio je da su mnogi stariji ljudi previše vezani za određene sportove i zanemaruju važnost raznolikih pokreta.
Kako formulirati znanstvene, umjerene i učinkovite sportske programe starijih osoba?
Wu Chenghui rekao je da treba uzeti u obzir mišićnu snagu, kardiopulmonalnu izdržljivost, fleksibilnost i vježbu koordinacije.Istodobno, za starije osobe s različitim fizičkim stanjima, prihvaća personaliziranu intervenciju vježbanja kako bi identificirao potencijalne rizike vježbanja.Istaknuo je da je starije osobe koje nisu prošle profesionalne procjene teško formirati ciljanu intervenciju vježbanja, posebno starije osobe s disfunkcijom, poput starijih bolesnika s koronarnim srčanim bolestima, dijabetesom, hipertenzijom i drugim bolestima. rizici.Stoga je kombiniranje učinkovitog vježbanja na temelju kliničkog liječenja prikladniji izbor.
U Odjelu za kardiovaskularni odjel općinske bolnice Shawu, baka Zhao (72) vozila je napajajući automobil pod čuvarom medicinske sestre Huang Jie.Prije dvije godine baka Zhao podvrgnuta je stentu zbog koronarne srčane bolesti, a u bolnicu je ponovno primljena tjedno zbog opetovane stezanja prsnog koša.Kad je prvi put hospitalizirana, bila je gotovo mekana na krevetu.U to se vrijeme bolnički rehabilitacijski tim uključio i formulirao personalizirani recept za vježbanje.
Ovakav recept za vježbanje glavno je obilježje kardiovaskularnog odjela bolnice.Li Peng, liječnik za rehabilitaciju Odjela za kardiovaskularnu bolnicu u općinskoj bolnici Shawu, uveo je da su liječnici ovdje ne samo propisali plan lijekova za pacijente, već su i prilagodili personalizirane sportske planove za njih.Bilo da se radi o biciklu, koristeći Tai Chi Ball na krevetu, prakticirajući brokadu od osam stajališta ili vježbu ili hodanje bučicama, na licu mjesta postoje profesionalno medicinsko osoblje koje će voditi i nadzirati relevantne pokazatelje.Ova je metoda pomogla više od 100 pacijenata i dobila je pohvale.
Intervencija vježbanja ne može se vidjeti u kratkom roku.
Wu Chenghui vjeruje da medicinske institucije korijene imaju mogućnost provođenja učinkovite intervencije vježbanja.Predložio je da liječnici opće zajednice obavljaju sportske recepte koje je formulirala bolnica s višom nivoom i postigli taj cilj kroz gornji i niži mehanizmi upućivanja.To nije samo glavni način za buduću intervenciju vježbanja, već i predmet koji trenutno proučava.
Potonuće zajednice čine navike vježbanja
Novinar je nedavno utvrdio da su primarne medicinske i zdravstvene ustanove provincije u našoj provinciji počele koristiti svoje prednosti za pružanje usluga sportskih intervencija. .
U Centru za zdravstvenu službu u zajednici (u daljnjem tekstu, nazvan “Huada Centar”) u ulici Hua Da, okrugu Fengze, Quanzhou City, inovativni model za upravljanje zdravljem u zajednici za fizičko zdravlje mijenja zdravstvene koncepte i stil života ljudi.
Ovaj model kombinira medicinske, sportske, obrazovne i znanstvene istraživačke usluge kako bi poboljšao razinu zdravstvene razine stanovnika znanstvenim sportovima i zdravstvenim upravljanjem.
U 8 sati svakog ponedjeljka, srijede i petka, grupa “prijatelja šećera” pojavljuje se na vrijeme na radnoj stanici za fizičku i zdravstvenu stanicu Waldidan Centra (pilotsko mjesto u provincijskom sportu i zdravstvenoj integraciji provincije), jašući dinamiku dinamiku bicikl i započinjanje njihovog putovanja vježbanja.Slučajni broj otkucaja nadgleda se u stvarnom vremenu kroz sustav praćenja. Intenzitet i mjere opreza treninga.
Navodi se da 2019. godine Huada Center surađuje sa školom tjelesnog odgoja Sveučilišta Huaqiao kako bi stanovnicima pružio personalizirana znanstvena sportska rješenja.To ne samo da pomaže stanovnicima da savladaju sigurnu, znanstvenu, učinkovitu i održivu fitness metodu, već im omogućuje i da dublje razumiju svoje fizičko stanje i potrebe za zdravljem.
Chen Zehuang, zamjenik direktora Huada Centra, uveo je da mnogi sudionici nisu razumjeli svoje fizičke uvjete.Ne samo da ovdje vježbate, već i svoje navike vježbanja vraćate kući i integrirate se u svakodnevni život.Osim toga, tijekom vježbanja također imaju dublje razumijevanje svog zdravlja i saznali su o raznim metodama vježbanja i metodama istezanja i opuštanja tijela, kao i prehrane.
Reporter
Ponovno rođenje zdravog načina života
Pomicanje zdravstvene točke naprijed postalo je konsenzus iz svih slojeva života.
Fuzija tjelesne kondicije ne samo da premješta zdravstvenu oznaku na intervenciju vježbanja, već također postiže model upravljanja zdravljem od pasivne prevencije do aktivnog i zdravog, već i važnog simbola od liječenja bolesti do sprečavanja bolesti.
Među njima, dva glavna sustava uključena u sport i medicinsku skrb trebaju razbiti prepreke odjela i postići dijeljenje resursa i komplementarne prednosti.Ova integracija ne samo da zahtijeva suradnju dviju strana, već i In -Depth integraciju dviju stranaka na više razina, kao što su ideje, tehnologija i talenti.Na primjer, glavni izazov s kojim se suočava trenutna integracija tjelesne kondicije je nedostatak složenih talenata koji razumiju i sport i medicinu.
Srećom, naša je provincija u tom pogledu poduzela solidan korak.
Prošle godine osnovano je Udruženje za sportove i zdravstvenu integraciju Fujian -a.Kroz ove mjere, naša provincija aktivno uzgaja grupu složenih talenata koji razumiju i sport i medicinu i pružaju solidno jamstvo talenta za sveobuhvatni napredak integracije fizičke kondicije.
U budućnosti će fuzija fizičkog zdravlja postati novi trend prevencije i kontrole bolesti.
(Reporter Zhang Shuaiwen/slika)
Izvještaj/povratne informacije